Skip to content

Svevik Industri AB har den 24 mars 2022 förvärvat NTG AB och BD Works AB från Wedone Invest AB.

NTG AB är en fristående transport- och maskintjänst med verksamhet i Luleå, Piteå och Arvidsjaur. Bolaget omsätter ca 250 Mkr med ett rörelseresultat om ca 6,5 Mkr. BD Works är ett auktoriserat bemanningsföretag med fokus på entreprenadbranschen. År 2021 omsatte BD Works ca 57 Mkr med ett justerat rörelseresultat om ca 5,5 Mkr. Tidigare ägare Thomas Nilsson och Mathias Larsson kvarstår båda i sina operativa roller och som delägare framgent.

”Vi är glada över att addera NTG och BD Works till Svevik-familjen och vi ser fram emot att samarbeta med Thomas och Mathias. Bolagen startades för ca 10 år sedan och har successivt vuxit till att bli ledande aktörer inom sina respektive nischer på den norrländska entreprenadmarknaden. Båda bolagen har successivt formats och utvecklats i entreprenöriella kulturer, kännetecknad av en hög servicenivå och stor respekt för individen”

säger Sebastian Brinkenfeldt, Investment Manager på Svevik Industri AB.

”Norr- och Västerbotten står inför en expansiv fas med flertalet miljardinvesteringar runt hörnet. Både BD Works och NTG har utvecklats fantastiskt fint sedan start och det känns som ett naturligt steg i bolagens fortsatta utveckling att bli en stark aktör inom Svevik-koncernen. Tillsammans med Svevik är vi redo för nya roliga utmaningar och framgångar!”

säger Mathias Larsson och Thomas Nilsson.