Skip to content

Svevik Industris dotterbolag verkar alla inom expansiva branschnischer, med en stark position i värdekedjan och ett tydligt kundvärde. Bolagen arbetar med ett stort lokalt beslutsfattande i en tydligt decentraliserad modell. Vi är övertygade om att de bästa besluten tas av de som är närmast verksamheten och kunderna.

acetec-logo
acetec-preview

Acetec

Acetec utvecklar, tillverkar och säljer avfuktnings- och ventilationsutrustning på den svenska och internationella marknaden. Med produkter som är bäst i klassen vad gäller energieffektivitet, ljudnivåer och kapacitet kan kunderna välja Acetec utan att tveka.

logo-colored-ael
ael-preview

AEL

Alf Ericson i Göteborg Elektriska tillhandahåller tjänster inom elinstallation och service i Västra Götaland med omnejd. Med över 60 års erfarenhet tillhör AEL ett av de mest välrenommerade elinstallationsbolagen i regionen.

bd-works-logo
bd-preview

BD Works

BD Works tillhandahåller tillfällig bemanning inom infrastruktur, bygg och industri. Med kontor i Norr- och Västerbotten har BD Works en bred bas av konsulter och en god förmåga att matcha kundernas behov med tillgänglig kompetens.

formmax-logo
formmax-preview

Formmax

Formmax erbjuder produkter för montage av prefabricerade betongelement och plattbärlag. Monteringsstöd, stämp och fackverksbalk från marknadsledande leverantörer, kombinerat med en omatchad leveransförmåga, gör Formmax till en värdefull och långvarig partner till bolagets kunder.

Mabema_Logotyp
mabema-preview

Mabema

Mabema levererar vision-baserade lösningar inom kvalitetsmätning och automation. Produkter baserade på avancerad kamerateknik och bildbehandling möjliggör för kunder inom svensk och internationell industri att uppnå högre effektivitet och leveranssäkerhet.

ntg-logo
ntg-preview

NTG

Northern Transport Group förmedlar transport och maskintjänster till ledande bygg- och infrastrukturkunder. Genom NTG får maskinägare i Norr- och Västerbotten tillgång till en stor kundstock och möjliggör att de kan fokusera på att utföra arbeten med maskinerna.

promoco_grey
promoco_plate

Promoco

Promoco Scandinavia AB, med över 30 års erfarenhet, är en distributör och påbyggnadsaktör av elektromekaniska komponenter mot automations-, elektronik-, fordonsindustri och är en av de ledande aktörerna i Norden inom termiska komponenter.

sts-logo
sts-preview

STS

Skandinaviska Teknik & Smörjsystem levererar klassledande fordonstekniska produkter inom centralsmörjning, kupévärmare, vågsystem och grävning. Med två depåer i Sverige och en i Norge, samt ett nordiskt service-nätverk, kan STS alltid bistå sina kunder med verksamhetskritiska lösningar.

logo-colored-vagjobb
vagjobb-preview

Vägjobb

Vägjobb erbjuder helhetslösningar inom områdesskydd för trafik och infrastruktur. Med produkter från ledande leverantörer tillgängliga för uthyrning och försäljning, tillsammans med tjänster såsom etablering, TA-planer och vägvakter, är Vägjobb med kunderna under hela projektet.

Förvärvshistoria

2024

Promoco Scandinavia AB i Täby förvärvas.

2023

Skandinaviska Teknik & Smörjsystem AB i Upplands Bro förvärvas.

2022

Acetec AB i Älvsbyn förvärvas.

2022

BD Works AB i Luleå förvärvas.

2022

Northern Transport Group AB i Luleå förvärvas.

2021

Formmax AB i Örebro förvärvas.

2019

Alf Ericson i Göteborg Elektriska AB i Göteborg förvärvas.

2018

Vägjobb i Sverige AB i Örebro förvärvas.

2017

Mabema AB i Linköping förvärvas.

2016

Svevik Industri grundas av Fredrik Grevelius, Björn Rönnqvist, Roger Berggren och Peter Laveson.