Skip to content

Svevik Industri AB har den 4 juni 2024, slutfört förvärvet av 90,1 procent av aktierna i Promoco Scandinavia AB (”Promoco”) från den tidigare ägargruppen bestående av Sven Erik Grassón, Katarina Hilton, Peter Rydelius Mogård, Kristoffer Odenfelt samt Patrik Lundblad. De fyra förstnämnda kvarstår som ägare till 9,9 procent av aktierna i Promoco och kommer att fortsätta sina operativa roller i verksamheten.

Promoco är en samarbetspartner och leverantör av elektromekaniska komponenter och produkter. Produkterna är uppdelade i fyra produktområden; elektronikkylning, elmotorer, ström och spänning samt testprober och testfixturer, där man tillsammans med leverantörerna erbjuder ett stort applikationskunnande och ett heltäckande sortiment. Promoco omsätter cirka 120 miljoner SEK med ett rörelseresultat (EBIT) på cirka 12 miljoner SEK. Bolaget har sitt säte i Täby utanför Stockholm, med verksamhet även i Bjursås i Dalarna.

– Vi är väldigt glada att välkomna Promoco till Svevik-familjen, säger Johan Hårdén, koncernchef på Svevik Industri AB. Promoco har en mycket imponerande marknadsposition och blir ett mycket fint tillskott till vår företagsgrupp. Vi ser fram emot en fortsatt utvecklingsresa tillsammans och att ytterligare lära känna Promocos medarbetare, kunder och leverantörer.

– I år firar bolaget Promoco 30 år, och jag själv har varit engagerad i verksamheten i 42 år. Idag har Promoco över 20 anställda och en omsättning på drygt 120 miljoner SEK. Vi är noggranna i valet av partners för att säkerställa fortsatt tillväxt och trygghet för personal, kunder och leverantörer. Därför är jag glad att vi nu blir en del av Svevik Industri AB, en koncern som delar våra värderingar och satsar på långsiktigt ägande. Med ny energi och resurser ser vi fram emot vårt framtida samarbete, säger Sven Erik Grassón, VD på Promoco Scandinavia AB.

Kontakt:

Svevik Industri AB
Johan Hårdén, VD
Tel: 073-385 92 19

Promoco Scandinavia AB
Sven Erik Grassón, VD
Tel: +46 8 792 91 51