Skip to content

Svevik Industri AB har den 29 maj 2023 förvärvat Skandinaviska Teknik & Smörjsystem AB (”STS AB”) från grundaren Christer Theander (STS Holding AB).

STS AB är ett bolag som säljer fordonstekniska komponenter från ledande europeiska och internationella leverantörer, däribland smörjsystem från Groeneveld-BEKA och värmare från Eberspächer. Bolaget har sitt säte i Upplands Bro, med verksamhet även i Göteborg och Oslo, och omsätter ca 70 Mkr med en EBIT på ca 10 Mkr.

”STS AB blir vårt första förvärv under 2023 och vi är mycket glada över att addera ett välskött bolag som säljer produkter från världsledande leverantörer. Bolaget är verksamt i Sverige och Norge vilket adderar en ytterligare möjlighet för framtida tillväxt. Vi ser fram emot att samarbeta med Christer och företagsledningen för att fortsätta utveckla bolaget”

säger Johan Hårdén, koncernchef på Svevik Industri AB.

”Jag är mycket stolt över det som medarbetare och ledning i STS har skapat tillsammans under de senaste 35 åren. STS är idag ett marknadsledande bolag med mycket fina leverantörer och en kompetent organisation. För min del har det varit viktigt att finna en ny ägare, vars värderingar om långsiktig ägande, entreprenörskap och engagemang för verksamheten jag delar. Det känns därför väldigt bra att få lämna över ägandet till Svevik Industri, en koncern som STS kan fortsätta utvecklas inom”

säger grundaren Christer Theander.

”Det känns väldigt roligt att få bli en del av Svevik Industri, för att med gemensamma krafter fortsätta utvecklingen av STS.  Jag ser fram emot möjligheten att tillsammans med vår personal och våra leverantörer, fortsätta stärka och bredda vår affär och vårt erbjudande, för att hela tiden säkerställa att våra kunder får bästa tänkbara service och värde. Jag ser också fram emot att arbeta tillsammans med övriga dotterbolag i Svevik Industri, för att finna potentiella gemensamma affärsmöjligheter”

säger VD Calle Andrén.

Kontakt

Svevik Industri AB
Johan Hårdén, VD
Telefon: +4673-385 92 19
johan.harden@svevikindustri.se

STS AB
Calle Andrén, VD
Telefon: +4670-764 77 40

Christer Theander, Grundare
Telefon: +4670-764 77 41